Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Συνέντευξη Κόρε Ύδρο


από το FAQ65


Ο τραγουδιστής και συνθέτης των Κόρε Ύδρο, Παντελής Δημητριάδης μιλάει στο FAQ για το νέο άλμπουμ τους «Όλη η αλήθεια για τα παιδιά του ’78»


Το γεγονός ότι μείνατε πάλι δύο μέλη στο γκρουπ, όπως στην αρχή, έχει αλλάξει κάτι;
«Όσον αφορά τη δημιουργία των τραγουδιών και τις ηχογραφήσεις, όχι. Το πενταμελές σχήμα το φτιάξαμε για να κάνουμε live. Με τον ίδιο τρόπο δουλεύουμε πάντα. Εγώ γράφω τους στίχους και τη μουσική και μετά με τον Αλέξανδρο (σ.σ.: Μακρή) τα δουλεύουμε αρμονικά και ενορχηστρωτικά. Υπήρξαν και τραγούδια στα οποία έγραψε πρώτα ο Αλέξανδρος τη μουσική και εγώ έβαλα μετά τους στίχους. Η μόνη διαφορά είναι ότι στο “Όλη η αλήθεια για τα παιδιά του ’78” δεν ήταν πια μαζί μας κάποια παιδιά που είχαν παίξει κιθάρες στον προηγούμενο δίσκο. Τώρα σιγά σιγά φτιάχνουμε ένα νέο γκρουπ, για να κάνουμε κάποια live από Σεπτέμβρη. Δεν γνωρίζω ακόμα σε ποιο μέρος θα παίξουμε στην Αθήνα, αλλά θα κάνουμε τρία live: Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη».

Είχατε κάποιο άγχος να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες του κοινού μετά την επιτυχία του «Φτηνή ποπ για την ελίτ»;
«Ναι, στην αρχή υπήρχε αλλά το ξεπεράσαμε όταν αρχίσαμε να αφοσιωνόμαστε στα τραγούδια. Προσωπικά πιστεύω ότι οι συνθέσεις αυτού του άλμπουμ είναι ανώτερες από εκείνες του προηγούμενου. Επίσης, στιχουργικά είναι πιο προσωπικό και βασίζεται σε έντονα προσωπικά μου βιώματα».

Οι ίδιοι ακούτε τους δίσκους σας όταν ολοκληρωθούν ή είναι μια επώδυνη διαδικασία;
«Τους πρώτους δύο δίσκους, το “Αν όλα τέλειωναν εδώ” και το “Φτηνή ποπ για την ελίτ”, τους είχα ακούσει πολύ. Διότι μεσολάβησε πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση μέχρι την κυκλοφορία. Σ’ αυτό τον δίσκο, με το που παραδόθηκε το master, λίγες μέρες μετά κυκλοφόρησε και το άλμπουμ. Μία φορά πρόλαβα να το ακούσω. (γέλια) Όταν είχε κυκλοφορήσει η «Φτηνή ποπ…», είχα πάθει blackout και φοβόμουνα να το ακούσω. Αυτό το βρήκα στο Internet ως “success phobia”. Μάλλον ήταν συνέπεια της μεγάλης προβολής που δέχτηκε ο δίσκος πριν καν βγει στα δισκοπωλεία».

Στο myspace ανεβάζετε κάθε χρόνο τα αγαπημένα σας άλμπουμ της χρονιάς. Φέτος ποια έχετε ξεχωρίσει μέχρι τώρα;
«Από ελληνικά για μένα ο δίσκος της χρονιάς είναι ο δίσκος του The Boy. Είναι συγκλονιστικός, ένας από τους καλύτερους ελληνικούς δίσκους όλων των εποχών. Από ξένα μου άρεσε πάρα πολύ το τελευταίο του Μόρισεϊ, που τον παρακολουθώ στενά. Πολλοί με περνάνε για τρελό, αλλά θεωρώ πως είναι το καλύτερο άλμπουμ που έχει βγάλει».

Ποια είναι η ομορφότερη εμπειρία που έχετε ζήσει μέχρι σήμερα με τους Κόρε Ύδρο;
«Α, είναι πάρα πολλές... Αν διάλεγα μία, θα σου έλεγα τη μιάμιση ώρα που περάσαμε στη σκηνή του Μύλου στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 2007. Ήταν το πιο ένθερμο κοινό που είχαμε ποτέ σε συναυλία και η ατμόσφαιρα ήταν πολύ όμορφη συγκινησιακά. Είναι μια βραδιά που δεν θα ξεχάσω ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου