Τετάρτη, 7 Μαρτίου 2012

Συνέντευξη Wedding Singers

(οπως δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ - Φεβρουάριος 2012)
Δεν χρειάζεται να είσαι ο Σέρλοκ Χολμς για να ανακαλύψεις το προφανές: οι Wedding Singers είναι αυτή τη στιγμή η πιο κεφάτη μπάντα της Αθήνας. Συναντήθηκα με τον Λάμπη Κουντουρόγιαννη, τον έναν εκ των δύο τραγουδιστών τους, στο μπαρ Τώρα στο Γκάζι και κατάλαβα το γιατί. Ο Λάμπης είναι ο τύπος που σε στήνει 20 λεπτά στο ραντεβού, αλλά τελικά σου σφίγγει το χέρι τόσο ζεστά ώστε σε ξαφνιάζει. Λες: «Αποκλείεται να με έστησε επίτηδες». Η αμεσότητα αυτή σπάει λοιπόν και τον πάγο μεταξύ της μπάντας και του κοινού. Και δεν μιλάμε για μία ή δύο επιτυχημένες εμφανίσεις. «Σε κάθε μας live έχουμε τουλάχιστον 150 ανθρώπους - και φαντάσου ότι παίζουμε Τετάρτες», μου είπε για τις εμφανίσεις που πραγματοποιούν κάθε εβδομάδα στο Γκάζι. «Διασκευάζουμε από το “Rock Me Amadeus” του Falco μέχρι το “Lost in the Night” του Κώστα Χαριτοδιπλωμένου», συμπλήρωσε. «Ο κόσμος χορεύει, τα όμορφα κορίτσια ξεσηκώνουν τα αγόρια... Και όλο αυτό είναι πολύ χαρούμενο και ειλικρινές. Επιπλέον, το να δουλεύεις κάθε μέρα πρωί-απόγευμα και να βγαίνεις στα μισά της εβδομάδας μέχρι αργά το βράδυ είναι μια προσωπική επανάσταση».
    Φέτος τον χειμώνα, πάνω που οι Wedding Singers είχαν φτιάξει όνομα στα εναλλακτικά στέκια της πόλης, προέκυψε συνεργασία με την Αννα Βίσση. «Η Αννα έψαχνε μια μπάντα για να συμμετέχει ως guest στις χειμωνιάτικες εμφανίσεις της», μου εξήγησε ο Λάμπης. «Ενα βράδυ ήρθε λοιπόν, μας άκουσε, απόλαυσε αυτό που είδε, μιλήσαμε και συμφωνήσαμε». Αναρωτήθηκα αν οι φαν του γκρουπ βρέθηκαν προ εκπλήξεως, αλλά η απάντηση του Λάμπη Κουντουρόγιαννη ήρθε πριν γίνει σχετική ερώτηση. «Κάνουμε ακριβώς αυτό που αγάπησε ο κόσμος», μου είπε. «Δεν μας ζήτησε κανείς να αλλάξουμε το στυλ μας και έτσι οι όποιοι ενδοιασμοί μάς αποχαιρέτησαν από την πρώτη μέρα».
    Ενα πολυφορεμένο κλισέ θέλει τα μέλη κάθε μπάντας να δηλώνουν πρώτα απ’ όλα δεμένη παρέα. Ομως οι Wedding Singers είναι μάλλον διαφορετικοί. «Bαριόμαστε να βγαίνουμε μαζί, γιατί οι συζητήσεις γυρνάνε στα ίδια θέματα», ισχυρίστηκε ο Λάμπης. Τα όνειρα των μελών της μπάντας είναι πάντως κοινά. «Μια καλοκαιρινή περιοδεία στα beach bars της Ελλάδας θα ήταν τέλεια», μου είπε ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης. «Για να παίζoυμε μουσική, να πίνουμε τις ποτάρες μας και να κοιμόμαστε το πρωί». Υστερα πάτησα το stop στο κασετοφωνάκι και συζητάμε περί ανέμων και υδάτων. Διότι στον κόσμο των Wedding Singers όλα μπλέκονται μεταξύ τους με γρήγορο ρυθμό, όπως ακριβώς συμβαίνει στα τραγούδια που διασκευάζουν.

Who is who
• Οι Wedding Singers είναι οι Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρα-φωνή), Θοδωρής Μαυρογιώργης (κιθάρα-φωνή), Χρήστος Αλεξάκης (πλήκτρα) και Σεραφείμ Γιαννακόπουλος (τύμπανα). O Λάμπης και ο Θοδωρής είναι δεύτερα ξαδέρφια.
• Εμπνεύστηκαν το όνομά τους από την κωμική ταινία «The Wedding Singer» («Ενας τραγουδιστής για τον γάμο μου»), που έχει πρωταγωνιστή τον Ανταμ Σάντλερ.
• Αρχισαν να παίζουν μαζί πριν από τρία χρόνια. Μέχρι στιγμής περιορίζονται σε ποπ/ντίσκο διασκευές τραγουδιών από τα ’80s και τα ’90s, αλλά στο μέλλον σκοπεύουν να κυκλοφορήσουν δικό τους υλικό.

(ΙΝΦΟ) Οι Wedding Singers εμφανίζονται κάθε Τετάρτη στο Τώρα (Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι) με ελεύθερη είσοδο. Επιπλέον, κάθε Παρασκευή και Σάββατο παίζουν στο Rex Music Theater (Πανεπιστημίου 48, Αθήνα).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου