Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

CDs


Εδώ και μήνες πηγαίνω στο Metropolis ψάχνοντας κάποια συγκεκριμένα cd τα οποία δεν βρίσκω ποτέ. Μυστήριο πράγμα. Προμηθεύονται μόνο τις νέες κυκλοφορίες και από τα παλιά ότι εξαντληθεί δεν ξανάρχεται Πιθανόν να σκέφτονται πως ο πελάτης που μπαίνει στο δισκοπωλείο όλο και κάτι θα αγοράσει μέσα στα τόσα που θα δει μπροστά του. Έτσι λοιπόν για ένα διάστημα μηνών, μηδενίζουν τα έξοδά τους (τις παραλαβές) και έχουν μόνο έσοδα.

Την ίδια στιγμή, μέσα στο κλήμα των εκπτώσεων, όπου δίσκοι που κυκλοφόρησαν πέρσι (π.χ. των Κόρε. Ύδρο. και του Ντίλαν) πωλούνται μόνο με 9.90 ευρώ, κάποια παλιά cd έχουν πάρει την ανιούσα. Για παράδειγμα, το Murder Ballads του Nick Cave εθεάθη χθες να κοστίζει 19 ευρώ, αν έχεις το Θεό σου. Σκοτώστε τις Μπαλάντες θα αποδίδαμε τον τίτλο του δίσκου σε ελεύθερη μετάφραση. Με μια πρόχειρη ματιά στο amazon.co.uk βλέπω ότι κοστίζει 5-6 ευρώ.
Ούτε και από τα φτηνά όμως ψωνίζει ο κόσμος πλέον, για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Καλά που υπάρχουν και οι εφημερίδες που μας δίνουν δώρο τα cd του Ντίλαν γιατί τώρα να δεις λεφτά γι αυτά τα άλμπουμ δε λέει... Σκουπίδια είναι, τι είναι;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου