Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009

Συνέντευξη Editors


Και συγκεκριμένα με τον ντράμερ τους Ed Lay. Από το FAQ 59.


TOY ΒΥΡΩΝΑ ΚΡΙΤΖΑ


Θυμάστε την πρώτη συναυλία των Editors;
«Ναι! Ήταν πριν από έξι χρόνια σε ένα μικρό, βρόμικο κλαμπ που μύριζε μπίρα. Μη φανταστείς πολύ κόσμο, μερικές δεκάδες μόνο… Όμως, από τότε ξέραμε πως είχαμε στη διάθεσή μας μερικά τραγούδια με τα οποία θα μπορούσαμε να περάσουμε σε μεγαλύτερους χώρους. Απλώς, η αρχή ήταν δύσκολη. Πλέον, μου φαίνεται πολύ μακρινή εκείνη η βραδιά…».

Σε ποια φάση βρίσκεστε σήμερα;
«Μόλις ολοκληρώσαμε το τρίτο άλμπουμ μας, το οποίο σηματοδοτεί μια πρόοδο στα τραγούδια από όλες τις απόψεις. Και δεν το λέω επειδή το φτιάξαμε τώρα. Πραγματικά, ανυπομονώ απίστευτα να παίξω τα καινούργια μας κομμάτια στον κόσμο. Τα πρώτα δύο άλμπουμ μας πήγαν πολύ καλά, έγιναν πλατινένια και μας έδωσαν μια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πρέπει να πατήσουμε για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Νομίζω πως αυτό το καταφέρνουμε με το νέο μας άλμπουμ… Θα βγει στα τέλη του Σεπτέμβρη και προς το παρόν είναι στο στάδιο του μιξαρίσματος».

Προτιμάτε να γράφετε τραγούδια, να ηχογραφείτε ή να παίζετε live;
«Και τα τρία είναι ωραίες διαδικασίες, ακριβώς επειδή είναι διαφορετικές. Όταν είσαι στο στούντιο και δουλεύεις με έναν καλό παραγωγό και ακούς το αποτέλεσμα, το συναίσθημα είναι μαγικό. Από την άλλη, όταν είσαι σε έναν χώρο γεμάτο από ανθρώπους που ήρθαν για να σε δουν, είναι πολύ τιμητικό. Η αδρεναλίνη στα live δεν συγκρίνεται με οτιδήποτε άλλο, όμως και το στούντιο είναι εξίσου συναρπαστικό».

Από τα τραγούδια σας, ποιο είναι το αγαπημένο σας;
«Το “Open your arms”, από τον πρώτο μας δίσκο. Είναι ένα κάπως αργό κομμάτι, που όμως μας βγήκε εντελώς φυσικά. Ήταν το σωστό τραγούδι στη σωστή στιγμή. Με κάνει χαρούμενο όποτε το ακούω, ακόμη και σήμερα».

Νέες μπάντες ή άλμπουμ που σας αρέσουν;
«Μου άρεσε πολύ το καινούργιο άλμπουμ των Depeche Mode. Επίσης, το δεύτερο άλμπουμ των Horrors είναι πολύ καλό. Έχουν κάνει τεράστια πρόοδο σε σχέση με την προηγούμενη δουλειά τους. Πολύ καλή μπάντα που έδινε πάντα δυνατά live αλλά πλέον έχει φτιάξει και έναν σπουδαίο δίσκο».

Και οι White lies που θα παίξουν μαζί σας στην Αθήνα; Κάποιοι τους παρομοιάζουν ήδη με εσάς…
«Είναι πολύ καλή μπάντα, τους είδα live πρόσφατα και πραγματικά “το έχουν”. Καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τους συγκρίνουν με μας. Έχουν παρόμοια αισθητική, παρόμοια φωνή και κάποια κοινά στοιχεία στον ήχο. Νομίζω όμως πως ο καινούργιος μας δίσκος είναι πολύ διαφορετικός και οι συγκρίσεις ίσως σταματήσουν…».

Τι θυμάστε από την τελευταία επίσκεψή σας στην Αθήνα πριν από τρία χρόνια;
«Ήταν τέλεια. Μείναμε για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο. Είχε πολλή ζέστη αλλά περάσαμε τέλεια, είδαμε τα αξιοθέατα και πήγαμε και σε κάτι ωραία κλαμπάκια. Αλλά και το μέρος που δώσαμε συναυλία (σ.σ. το Terra Vibe) ήταν εξαιρετικό. Ελπίζουμε να είναι το ίδιο όμορφα και αυτήν τη φορά».

Θα παίξετε και καινούργια κομμάτια;
«Το συζητάμε… Σίγουρα θα παίξουμε, το θέμα όμως είναι πόσα. Το πιο πιθανό είναι να παίξουμε μόνο ένα ή δύο, γιατί δεν ξέρουμε ακόμα πώς ακριβώς πρέπει να τα παρουσιάσουμε, ενώ δεν τα γνωρίζει και ο κόσμος. Αλλά, έτσι κι αλλιώς, δεν θέλουμε να το παρακάνουμε, γιατί είναι φεστιβάλ και ο χρόνος μας θα είναι περιορισμένος. Πρέπει να τα δοκιμάσουμε προσεκτικά και να δούμε αν είναι τόσο καλά για τους άλλους όσο είναι και για εμάς. Θα επικεντρωθούμε στα παλιά λοιπόν. Αν και δεν είναι και τόοοσο παλιά, εδώ που τα λέμε…». (γέλια)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου